Boernehaven

Bliv klar til børnehaven

Børnehavealderen er både en spændende og udfordrende tid med et hav af gode oplevelser og nye indtryk. Det gælder særligt for børnehavebarnet, men også for forældrene der skal klæde barnet på til den nye hverdag. Det kan være en angstfyldt oplevelse for barnet, når det bliver afleveret i børnehaven om morgenen og skal sige farvel til forældrene. Afskeden med forældrene udløser ofte den velkendte separationsangst, som langt de fleste børn oplever i større eller mindre grad i løbet af deres opvækst. Men du kan som forælder lette denne angst og nervøsitet betydeligt ved at forberede barnet hjemmefra. Med et par simple tips og tricks kan du være med til at gøre dit barns børnehavehverdag til gode og særlige oplevelser, der vil følge barnet resten af livet. Læs med her og bliv inspireret til at skabe børnehavemagi for de kære små.

Klæd barnet på til legepladsen

Det sjoveste ved at gå i børnehave er alle de oplevelser, dit barn får sammen med jævnaldrende kammerater. Sørg derfor for, at dit barn er klædt på til legepladsen. Det vil først og fremmest sige, at tøjet skal være funktionelt. Barnet skal kunne bevæge sig i det, og det skal være tøj, der må blive beskidt. Funktionelt tøj er tøj, der er åndbart og bevægeligt i stoffet. Reima er et godt bud på en tøjproducent, der har øje for funktionelt og behageligt tøj til børn. Reima børnetøj indebærer både inde- og udetøj, der er skræddersyet til barnet, som lige så ofte leger vildt på legepladsen, som det sidder stille med en malebog. Tjek Reima børnetøj ud her og få inspiration til den rigtige påklædning af børnehavebarnet.

Lav en sjov madpakke

Der er her tale om en klassiker. Vi har hørt det om og om igen; madpakken skal være sund, næringsrig og alsidig. Samtidig skal den også være spiselig for dit barn, som måske tilhører en unægteligt stor gruppe af småkræsne børn, der ikke putter hvad som helst i munden. Det stiller krav til din kreativitet, når du dag efter dag står og fedter med rugbrødsklapsammen og madpapir. En god huskeregel er i denne forbindelse, at børn er visuelle. Hvis du får de sunde madvarer til at se sjove og appetitlige ud, er der en god sandsynlighed for, at dit barn vil spise dem. Du kan skære rugbrødsmadderne ud i forskellige former og sørge for, at der altid er noget forskelligt at vælge imellem, så det hele ikke er leverdreng og æblestykker. Tilføj eventuelt en lille rosinpakke eller figenstang som en slags dessert. Børn elsker små overraskelser – især dem der smager godt.

Tag bamsen med i børnehave

Hvis dit barn er nervøs for børnehaven og særligt for afskeden med sine forældre, kan du give ham eller hende et stykke legetøj med for at skabe tryghed. Aftal eventuelt om aftenen dagen forinden, hvilket stykke legetøj der skal med i børnehave næste morgen. På den måde undgår du at komme for sent på arbejde, fordi udvælgelsesprocessen trækker ud. Det kan være en bamse eller en legetøjsbil, der betyder noget særligt for dit barn, og som gør, at det føler sig mere hjemme i børnehaven med legetøjet ved sin side.

About the author

Herman

View all posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *